Vier aanhoudingen na verdenking van drugshandel

Vier aanhoudingen na verdenking van drugshandel

Emmer-Compascuum - In Emmer-Compascuum is maandagmiddag 9 april even voor vier uur een man gearresteerd op verdenking van drugshandel na een vluchtpoging. Daarnaast werden er nog drie mannen gearresteerd op verdenking van het kopen van drugs.

De gevluchte man probeerde met zijn auto te ontkomen aan de politie door een wegversmalling, bedoeld voor fietsers in te duiken op het Kanaal B in Emmer-Compascuum. De snelheid van het voertuig was dermate hoog dat het botste tegen twee stenen die in deze wegversmalling liggen om sluipverkeer op dit fietspad tegen te gaan. Hierbij beschadigde hij zijn velg waardoor de voorband aan de passagierszijde leeg liep. Het voertuig wist de versmalling wel te verlaten waarna de politie, volgens getuigen vier waarschuwingsschoten heeft gelost.

De man wist nog circa 200 meter door te rijden waarna hij de weg richting de Eerste Verbindingsweg in de zelfde plaats insloeg. Ondertussen weet de roekeloze bestuurder zijn voertuig met onder meer een lekke band bijna niet meer onder controle te houden en rijd hiermee bijna een voetganger aan.

Ik kon nog meer net op tijd achter een boom weg duiken

verklaarde de man die bijna werd aangereden
Ook zijn hond is diep geschrokken van het voorval en durft niet meer richting de locatie van het incident te lopen.

Toen het voertuig de Eerste Verbindingsweg in reed kon de bestuurder het voertuig niet meer onder controle houden en botste hij hierbij op een stoeprand waarmee de auto verder beschadigde en uiteindelijk tot stilstand kwam. De verdachte zette direct te voet zijn vluchtpoging voort. Deze was echter van korte duur omdat de politievoertuigen waren omgereden en de verdachte tegemoet kwamen. Na tientallen meters kwam er een einde aan de vluchtpoging en werd de man gearresteerd.

De politie laat in een reactie weten dat wanneer de band niet was lek gereden, deze persoon er alles aan gedaan zal hebben om te ontkomen. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept en de politie doet onderzoek in onder meer de woning waar de man verblijft.

Voor veel buurtbewoners was deze arrestatie eigenlijk geen verassing, de man blijkt onder de buurtbewoners bekend te staan als een jongen die in drugs handelt en al diverse auto's heeft gestolen.

Het is een jongen die gewoon een grote mond op zet tegen de politie als die langs kwamen

laat een buurtbewoner weten

Dit verhaal kunnen wij u vertellen door kordaat optreden van onze redactie. Deze mensen zijn direct naar buiten gelopen en hebben alles razend snel met hun toestellen vastgelegd totdat de wagen met het camera apparatuur ter plaatse was.


Deel op social media:
Hieronder vind u voorbeelden van beeldmateriaal. Uitraad is er op het persbureau een grotere set aan beeldmateriaal verkrijgbaar.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Op al het getoonde beeldmateriaal rust auteursrecht. Het dupliceren van het beeldmateriaal van FoxEye Press en getoont op onze website's en social media is niet toegestaan zonder hiervoor een licentie af te nemen bij FoxEye Press. Elke inbreuk die wordt gemaakt op ons auteursrecht zal zonder uitzondering worden beantwoord met een schikkingsvoorstel al dan niet via een jurist/advocaat.